Vijf vragen aan… Yannick Smedts

20 mei 2021

Voor onze nieuwste blog gingen we in gesprek met Yannick Smedts. In vijf vragen vertelt hij meer over WolkyTolky en zijn rol binnen WolkyTolky.

 

Wie ben je en wat is jouw rol binnen WolkyTolky?

“Ik ben Yannick Smedts, samen met Luc Verkoelen en Han Fleuren heb ik in 2018 WolkyTolky opgericht. Bij WolkyTolky ben ik werkzaam als Sales Advisor, ik ben op de hoogte van alle ins en outs van de WolkyTolky en ga graag in gesprek met telers om erachter te komen hoe de WolkyTolky het best ingezet kan worden bij verschillende teelten. Deze maand beantwoord ik vijf vragen om jullie een beter beeld te geven over WolkyTolky.”

 

Wat doet WolkyTolky?

“WolkyTolky is een Cloud-based meetstation, dat wil zeggen dat het verbinding maakt via een mobiel netwerk met een datacentrum. Via de WolkyTolky-app blijft een teler op de hoogte van alle ontwikkelingen op zijn perceel. WolkyTolky zal zich automatisch melden als een door de teler ingestelde waarde wordt bereikt of overschreden. Heeft een teler bijvoorbeeld een bodemvochtsensor in gebruik, dan kan WollkyTolky een alarm sturen als het te droog dreigt te worden voor zijn gewas. Hierdoor kan een teler tijdig reageren. WolkyTolky is ontstaan uit een unieke samenwerking van specialisten – een boomkweker die meer inzicht wil in de groei op de percelen, een weerman met passie voor het meten en registreren van het weer en een software architect die in de meteorologische sector opereert.”

yannick en luc

Yannick Smedts links op de foto

Waarom hebben jullie gekozen voor de naam ‘WolkyTolky’?“

Het belangrijk om een naam te kiezen voor een bedrijf welke bij mensen blijft hangen. Samen met Han en Luc hebben we een brainstorm georganiseerd waar we al snel kwamen tot WolkyTolky. ‘Wolk’ is het Nederlandse woord voor Cloud, een onlineomgeving waar hardware, software en gegevens beschikbaar gesteld kunnen worden. Een ‘Tolk’ is een vertaler welke gesproken tekst in woord of gebaar onmiddellijk accuraat moet vertalen. Hier staat het voor het vertalen van de meetgegevens naar bruikbare informatie voor de teler. Samen vormen ze WolkyTolky.”

natteboltemperatuur meten

Waar ligt de kracht van WolkyTolky?

“De kracht van WolkyTolky zit in haar flexibele karakter. WolkyTolky is een ideaal meetstation voor iedere agrariër. Of het nu om een fruitteler, boomkweker, tuinbouwer, akkerbouwer, of bollenkweker gaat. WolkyTolky is ingericht als een weerstation, om u als teler te ondersteunen en te ontzorgen. Met onze gebruiksvriendelijke en overzichtelijke WolkyTolky-app blijven telers op de hoogte van alle ontwikkelingen op hun perceel. WolkyTolky zal zich automatisch melden als een door de teler ingestelde waarde wordt bereikt of overschreden.

We kunnen onder andere neerslag, bodemvocht, temperatuur, bodemtemperatuur, windkracht en -richting, relatieve luchtvochtigheid, zonnekracht, uv-straling, barometrische druk en bladnat (ziektedruk) meten. Van elk type kunnen meerdere sensoren worden aangesloten. De sensoren die niet interessant zijn voor een teler kunnen worden weggelaten. Ook is het mogelijk om andere typen sensoren op het WolkyTolky meetstation aan te sluiten. Altijd up-to-date met WolkyTolky.”

 

 

Welke opdracht binnen WolkyTolky is het meest bijgebleven?“

Ik ben trots op alle opdrachten die wij tot nu toe voor onze klanten hebben mogen realiseren. Maar diegene welke mij het meeste is bijgebleven is toch wel de allereerste aanvraag. Dit was een teler uit Kessel met een gemengd tuinbouw/akkerbouw bedrijf welke op dat moment Chinese kool aan het verbouwen was. Chinese Kool kan van binnen verbranden als de temperatuur te warm wordt. Samen met de teler hebben we een WolkyTolky geïnstalleerd welke door middel van vijf sensoren de kerntemperatuur van de kroppen kool meet. Toen de temperatuur flink begon te stijgen, kreeg de teler een alarm van WolkyTolky. Hierdoor hebben ze tijdig actie kunnen ondernemen en verbranding van binnenuit weten te voorkomen. Drie weken later ontving ik een telefoontje van de klant dat hij ontzettend blij was met de hulp van onze WolkyTolky om het gewas te beschermen en zo zijn oogst heeft gered. Die meerwaarde creëren bij een teler dat vind ik super gaaf.”

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op via +31 (0)85 130 4781 of mail naar info@wolkytolky.com.